Значне підвищення активності спам-розсилок

Повідомляємо Вас про значне підвищення активності спам розсилок, яке ми спостерігаємо вже другий тиждень поспіль.

Наприклад ми отримали відразу декілька сигналів про листи, які проходять крізь спам-фільтри і виглядають, як листи від державних установ або банків.

Цього разу зловмисники вдаються до дуже різноманітних методів "соціального інжинірінга", наприклад в одному листі вкладення в старій версії Microsoft Word імітувало банківський документ, для оновлення якого необхідно було погодитись на запуск макросу.

А в наступному випадку лист від зловмисників виглядає, як повідомлення від Державної фіскальної служби. Зверніть увагу, що посилання в листі виглядають цілком безпечно, але ведуть на зовсім інший сайт, який розповсюджує заражені програми.

 

Спам-лист імітує повідомлення від державної установи з безпечними посиланнями

Що доцільно робити, якщо на Ваш  корпоративний e-mail приходить багато спам- або вірусних повідомлень?

Поки що не існує жодного засобу, який би гарантував повну захищеність від спаму та інших небезпечних email повідомлень. Але цілком можливо зменшити кількість зловмисних повідомлень в кілька разів, наприклад ми використовуємо потужне рішення Kerio Connect для забезпечення роботи електронної пошти наших замовників. Це рішення використовує багаторівневий аналіз повідомлень і додаткові онлайн-сервіси, які публікують оперативну інформацію про домени, які використовуються для масових розсилок.

Крім того, Ваш персонал має постійно вчитись і проходити тренінги з інформаційної безпеки, адже зловмисники в першу чергу розраховують на недбалість і необізнаність користувачів для досягнення своїх цілей.

Звертайтесь до спеціалістів

Ми будемо раді допомогти Вам у рішенні задач, пов'язаних з інформаційною безпекою. Наприклад, ми можемо провести безплатний аудіт Вашої ІТ інфраструктури для виявлення найбільш пріорітетних способів захисту від інформаційних загроз.