Роз'яснення щодо Указу Президента про введення санкцій

Просимо прийняти до уваги декілька роз'яснень щодо Указу Президента про санкції.

 

Нагадуємо, що згідно з Указом Президента України 133/2017 від 15.05.2017 про введення в дію Рішення РНБО від 28 квітня 2017 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», інтернет-провайдери мають забезпечити блокування доступу до інтернет-ресурсів низки компаній, зокрема це стосується сайтів vk.com, ok.ru, mail.ru, yandex.ru, yandex.ua, drweb.ru, kaspersky.ru та ін. (див. Додаток 2 до Рішення РНБО).

Також хочемо повідомити Вас про роз'яснення, які опубліковала компанія «Скайлайн Софтвер» (оператор розповсюдження програмних продуктів «1С:Підприємство» в Україні) адже ми почули багато питань від замовників про законність подальшого користування продуктами 1С і надання в оренду обчислювальних ресурсів у якості платформи для рішень 1С:

«Програма 1С:Підприємство повністю працездатна, технічна підтримка працює у штатному режимі, всі інформаційно-методологічні ресурси доступні для користування. Партнери 1С:Франчайзі продовжують надавати послуги з оновлення продуктів і інформаційно-технологічної підтримки користувачів програмних продуктів 1С:Підприємства. Користувачі можуть отримати консультації щодо роботи рішень 1С:Підприємства як телефоном, так й електронною поштою».

Також у повідомленні зазначається, що «сам продукт 1С і його використання не заборонили, підтримка ліцензійних користувачів «1С:Підприємства» буде надаватись».

Повний зміст офіційного повідомлення та прес-релізу компанії «Скайлайн Софтвер» ви знайдете за посиланням, також доступний відеозапис прес-конференції.

Сподіваємось на Ваше розуміння і запрошуємо звертатись за нашою допомогою у вирішенні будь-яких потреб, пов'язаних з підтримкою належної роботи Ваших ІТ-систем.

Окреме питання — використання поштових адрес на mail.ru, yandex.ru, list.ru тощо. Якщо Ви користуєтесь адресами, зареєстрованими на цих сайтах, ми радимо вам негайно замінити свою адресу електронної пошти та зробити редирект усіх повідомлень з зазначених доменів на нову скриньку.

З нашого досвіду, прикладами безкоштовних і надійних сервісів пошти, які доступні в Україні є Gmail, Ukr.Net.